Omelet med grøntsager og tørret skinke

omelet-med-groentsager-og-toerret-skinke.jpg

Sund hverdagsmad, der er god både til frokost og som hurtig aftensmad. En ret, der er fyldt med protein, fibre og vitaminer. I denne opskrift har vi brugt en god lufttørret skinke og dampede grøntsager, men du kan fylde omeletten med præcis det, du kan lide, og det du har i køleskabet.


Det skal du bruge

2 personer

 
  • 100 g spæde spinatblade

  • 2 porrer, ca. 250 g

  • 2 gulerødder, ca. 150 g

  • 4 skiver tørret skinke, ca. 45 g

  • 4 æg

  • ½ dl minimælk

  • Salt og peber

  • 1 tsk olie

Tilbehør:

  • 4 skiver fuldkornsrugbrød

  • 5-6 spsk tomatketchup

  • Evt. nogle blade spinat

 

Sådan gør du

Skyl spinaten. Skær porrer i skiver og gulerødder i stave. Kom porrer og gulerødder i kogende let saltet vand. Kog dem 2-3 minutter. Kom spinatbladene i og kog videre ca. 1 minut. Hæld det hele i en si og lad vandet dryppe fra. 

Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med en gaffel. Tilsæt mælk, salt og peber og pisk det let.

Vil man have en mere luftig omelet, kan man dele æggene i blommer og hvider. 
Æggehviderne piskes stive, og blommer, mælk, salt og peber røres derefter i.

Lad olien blive varm på en pande. Hæld æggemassen på. Læg låg på. Lad den bage ved svag varme ca. 10 minutter. Når omeletten er gennembagt løsnes den forsigtigt fra panden og lad halvdelen af omeletten glide over på et serveringsfad. Fordel porreblandingen og skinken herpå. Fold resten af omeletten over.

Tips

  • Man kan lave en stor omelet eller to portionsomeletter.

  • Grøntsagerne kan varieres eller sæson og lyst.

  • Tørret skinke kan udelades eller udskiftes med kogt skinke, laks, rejer m.v.


ENERGIFORDELING

Energifordeling og -indhold pr. person

Protein 20% 
Kulhydrat 48% 
Fedt 32% 
2580 kJ – 615 kcal

Energifordeling og -indhold pr. person,
hvis omeletten serveres uden parmaskinke

(Sund hverdagsmad, 6 om dagen)
Protein 18% 
Kulhydrat 53% 
Fedt 29% 
2340 kJ – 555 kcal

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person.

Norgaard Mikkelsen