Grønkålsomelet med ristede kikærter og Vesterhavsost

01 Omelet med gr├©ntka╠èl og kik├ªrter (2).jpg

Det skal du bruge

1 person
Ca. 20 minutter

 
  • 50 g kikærter evt. fra dåse

  • 100 g grønkål

  • 6 tsk olivenolie

  • Salt og peber

  • 3 æg

  • ¾ dl mælk

Tilbehør

  • 25 g Vesterhavsost

 

Sådan gør du

Dagen inden: Sæt kikærter i blød i koldt vand i 12 timer eller brug forkogte kikærter.

Hvis du bruger tørrede kikærter: Kom kikærter i en gryde, hæld vand på så det dækker og kog i 40-45 minutter til de er møre men stadig har lidt bid. Hæld vandet fra.

Pluk grønkål i mindre stykker og skyl i koldt vand, afdryp herefter grundigt.

Varm 2 tsk olie på en pande ved god varme. Steg grønkål i 1-2 minutter til den får farve og falder lidt sammen.

Tag grønkål af panden. Tilsæt 2 tsk olie og steg kikærter 4-5 minutter på høj varme, til de bliver gyldne og sprøde. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Tag kikærter af panden og hæld dem i en skål. 

Slå æg ud i en skål. Tilsæt mælk, salt og friskkværnet peber og pisk det sammen med en gaffel.

Varm 2 tsk olie på en pande ved middel varme.

Tilsæt æggemassen og når den begynder at sætte sig, kom halvdelen af grønkål og kikærter på. Fold siderne forsigtigt indover, så omeletten nærmest får en cigarform.

Vend omeletten rundt, og steg den 1-2 minutter mere, så den får en flot farve udenpå og stadig er blød i midten.

Vip omeletten over på en tallerken og server med resten af grønkålen og kikærter på toppen og riv vesterhavsost udover.

Servér med det samme.


OmeletAnina Kjær